maandag 11 december 2023 03:28 FR

Mogelijke ommekeerformatie

De meeste indexen startten de week met een kleine winst. De Bel 20 stond wel licht onder druk door dalingen bij KBC, WDP en Proximus. Melexis, Umicore en Solvay waren de winnaars.

Ondanks het herstel van de jongste weken blijft de Bel 20 in een dalende trend, die na de top van januari was gestart. Het 50-daagse gemiddelde werd al wel doorbroken en zou een steun kunnen worden. De index zit echter nog onder een weerstandslijn en onder de dalende lange gemiddelden. Toch groeit de kans op een trendverbetering. Het is mogelijk dat de versnelde daling van oktober de laatste fase was van een langdurige daling.

Op 20 oktober was er een neerwaartse gap ontstaan, maar op 2 november ontstond er rond hetzelfde niveau een opwaartse gap. Hierdoor vormden de koersen tussen deze 2 data een 'island gap', die op een positieve ommekeer kan wijzen. De steun van vorige week boven deze gaps kan bovendien de basis vormen voor een brede trendommekeer (met de bodems van 4 oktober, 26 oktober en 10 november). Deze formatie moet dan nog wel bekrachtigd worden met een uitbraak boven 3.577. 

Mon Nov 20 17:07:44 CET 2023 Copyright © Beurssignaal